Google+

Νέα

Μουσικά Μονοπάτια - Terra Tzoumerka

Φέτος, το Ορειβατικό καταφύγιο Μελισσουργών σε συνεργασία με τον Ξενώνα "Αγκάθι" διοργανώνει στις 1, 2 και 3 Ιουλίου 2016 τα "Μουσικά Μονοπάτια". Στο τριήμερο αυτό καθημερινά κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες θα πραγματοποιούνται σεμινάρια από κορυφαίους στο είδος τους καλλιτέχνες.
Περισσότερα στη σελίδα του φεστιβάλ.


Discover Epirus Trekking
Το καταφύγιό μας σε συνεργασία με το Trace your Eco θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα οργανώσουν ένα Trekking από τις 30/07 εώς τις 07/08 που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει!!!
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


Άθλος Τζουμέρκων για 15η χρονιά
  Στις 3 Απριλίου το καταφύγιο μας υποστηρίζει τον ορεινό μαραθώνιο "Άθλος Τζουμέρκων". Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


TREKKING ATHAMANICUS 2
Έρχεται και το 2o trekking Athamanicus, 24-28 Οκτωβρίου!                        Σύντομα περισσότερες πληροφορίες..


Χάρτης της διαδρομής
promo video
                          Σήμανση Σκάλας Σταμάτη
Ολοκληρώθηκε η σήμανση του αόρατου μονοπατιού που ξεκινάει από το καταφύγιο Καταρράκτη στα 1700μ. για να καταλήξει στους βοσκότοπους της Μπρέσενας στα 2040μ. Πέρασμα που τραβερσάρει στις απότομες ορθοπλαγιές των δυτικών Τζουμέρκων, το οποίο εξυπηρετούσε την κτηνοτροφία της περιοχής για πολλά χρόνια.
Η σκάλα από νότια
"Canyoning στην "Πύλη Παραδείσου"
Το εντυπωσιακότερο φαράγγι της Ηπείρου και ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα είχε την τιμητική του τον Αύγουστο. Με τη συμμετοχή του καταφυγίου γίνανε καταβάσεις στις 16 και 22 Αυγούστου, ενώ έγινε και συντήρηση ασφαλειών. Το επιστέγασμα των καταβάσεων ήτανε δύο βίντεο, που μας ταξιδεύουν στον κρυμμένο αυτό παράδεισο. Απολαύστε! "Live Ντούντηδες"
Στις 12/09 πραγματοποιήθηκε συναυλία των Ντούντηδων στο καταφύγιο μας, με ήχους πλυμμηρισμένους από την παράδοση της Ηπείρου και όχι μόνο. Παρακάτω ένα μικρό βιντεάκι:


"ΑΓΡΙΟΓΙΔΟ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 2015"
Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρησης του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου - την αναπτυξιακη Ηπείρου (Ήπειρος ΑΕ), καθώς και τον σύλλογο Αγριόγιδο στα βουνά (Balkan shamois society). Επίσης ήταν μεγάλη μας τιμή να συνεργαστούμε με τον γνωστό βιολόγο Χαρητάκη Ι. Παπαιωάννου και την επίλεκτη ομάδα επιστημόνων του. Ένα μαγευτικό 3ήμερο στις απόκρυμνες πλαγιές των Τζουμέρκων υπομονετικής παρατήρησης αρκετό για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του αγριόγιδου "φάντασμα".
Θυληκά αγριόγιδα σε απόκρυμνη ορθοπλαγιά.
 Καθαρισμός & σήμανση του μονοπατιού Ματσούκι - Καλαρρύτες
 Ένα φανταστικό πεζοπόρικο μονοπάτι συνολικής διάρκειας 3 ωρών το οποίο είχε γίνει ζούγκλα στην κυριολεξία, αρχίζει πλέον να παίρνει ζωή!!Το μονοπάτι συνδέει αυτά τα δύο γραφικά χωριά (Ματσούκι-Καλαρρύτες)..Στην διαδρομή συναντούμε σημαντικά αξιοθέατα όπως, το πανέμορφο μοναστήρι της Βύλιζας, το απίστευτου κάλους ρέμα Καρλίμπου (που χύνεται στον Καλαρρύτικο ποταμό), γνωστό στον χώρο των φαραγγάδων (canyoning) και σαν "Πύλη Παραδείσου"
 

1o Trekking Athamanicus
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκα το 1ο trekking στα Αθαμανικά όρη. Η ομάδα ανέβηκε στις κορυφές της Στρογγούλας, της Κακαρδίτσας και του Κρυάκουρα, ενώ διανυχτέρευσε στις περιοχές Μπαλτινέσι, Σταυρό Μελισσουργών και σε μία στάνη πάνω από το Ματσούκι. 
Αναλυτικά περιγραφή και φωτογραφίες του trekking στις παρακάτω αναρτήσεις:
- Trekking Athamanicus, day I
- Trekking Athamanicus, day II
- Trekking Athamanicus, day III


- Συντήρηση μονοπατιών

Το καταφύγιο μας αναλαμβάνει διαρκώς αυτή την ευχάριστη υποχρέωση, ώστε οι φίλοι επισκέπτες να χαίρονται την πεζοπορία τους νιώθοντας ασφάλεια και σιγουριά κάθε φορά που επισκέπτονται το δίκτυο των μονοπατιών του Β.Α. τμήματος των Τζουμέρκων.
- 05/06/2015: Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Μικροί και μεγάλοι γιορτάσαμε έμπρακτα την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος καθαρίζοντας δρόμους και διάφορα άλλα σημεία που εδώ και χρόνια είχανε μετατραπεί σε σκουπιδότοπους..
Το χαρήκαμε όλοι και το αποτέλεσμα ήτανε λαμπρό!!26η ΣΟΣΔΕΗ στα Τζουμέρκα 13-14 Σεπτεμβρίου 2014

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου 2014 το Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών θα φιλοξενήσει την 26η Φθινοπωρινή Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου (ΣΟΣΔΕΗ) την οποία διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας.

Γλέντι, κατασκήνωση μέσα σε πανέμορφο δάσος ελάτης και κέδρου καθώς και ορειβατικές πεζοπορίες για αρχάριους και έμπειρους θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και πληροφορίες για τη διαμονή θα βρείτε εδώ.

Ελάτε όλοι να γνωριστούμε καλύτερα και να περπατήσουμε παρέα στα πανέμορφα δάση και τις απόκρημνες κορυφές των επιβλητικών Τζουμέρκων!